Esmee » Specials » Scheiden
Esmee: Informatie van A tot Z

Scheiden kost geld

Scheiden kost geld Mensen die besluiten om te gaan trouwen, staan uiteraard niet stil bij de mogelijkheid dat het huwelijk gaat stranden. Toch is het verstandig om hierbij na te denken, want de gevolgen van een scheiding zijn groot.
Een scheiding laat diepe emotionele sporen na, maar vergeet de financiële schade niet. Na het stranden van een huwelijk in gemeenschap van goederen, moeten de bezittingen verdeeld worden.

Daarnaast kunt u door schuld van uw huwelijkspartner diep in de schulden terecht komen. De schuldeisers zullen het geld proberen te verhalen op het gezamenlijke vermogen.

In bijgaande artikelen treft u meer informatie aan over de gevolgen van een echtscheiding.

Alimentatie is fiscaal aftrekbaar

Op het moment dat partners scheiden, zijn ze vaak toch nog tot elkaar veroordeeld. Dit komt doordat de meest verdienende partner vaak nog financieel moet bijdragen. Daarnaast moeten beide financieel b…

Echtscheiding en een duur huis

Een scheiding kan naast grote emotionele schade ook financieel diepe sporen achter laten. Van de een op de andere dag moeten de bezittingen verdeeld worden. Het koophuis zal het meeste financiële leed…
Echtscheiding zo snel mogelijk afwikkelen

Echtscheiding zo snel mogelijk afwikkelen

Een echtscheiding is voor beide partners emotioneel en financieel zeer zwaar. Het is in ieder geval zaak om in gesprek te blijven.

Financiele gevolgen van scheiden

Scheiden kost naast veel leed ook veel geld. De bezittingen die gedurende de huwelijksperiode zijn opgebouwd, of vóór de huwelijksperiode, moeten verdeeld worden in het geval van een huwelijk in gemee…
Scheiden is niet het einde, maar een nieuw begin

Scheiden is niet het einde, maar een nieuw begin

Nadat partners besloten hebben om te gaan scheiden, zal er een zeer nare periode doorstaan moeten worden. Aan de andere kant is een scheiding in veel situaties de enige oplossing.
Gepubliceerd door Esmee op 09-12-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!